DŮVODY PRO NOMINACI ŠKOLY NA VÝROČNÍ CENU AHR ČR
Tato škola zažívá svůj pořádný vzestup od roku 2015, kdy změnila své majitelé. Škola se účastní mnoha gastronomických soutěží. Spolupracuje s různými asociacemi např. Asociací Hotelů a Restaurací ČR, Českou Barmanskou Asociací, Kulinářským uměním, Těšínským Slezskem, Jazykovou školou Hello aj.
Pořádá svou vlastní soutěž Havířovský Korbel (letos poprvé pod záštitou CBA). Žáci mají možnost ukázat své dovednosti v mnoha soutěžích, jak v České republice, tak v zahraniční. V loňském roce škola zaznamenala velké úspěchy v gastronomických soutěží. Dále škola pořádá kurzy, jakou jsou Barmanské, Sommeliérské, Baristické a nově kurz Flair a mixologie. Kuchařské soutěže stojí také za zmínku, jako je například gastronomická soutěž Yong Chef Praha, Kulinářské umění.
Škola v rámci přeshraniční spolupráce spolupracuje s gastronomickými školami v Košicích, Krakově, Cherry festival ve Fundao, Kulaté stoly evropských gastronomických škol, Francie, Saint Michel Mont Mercure.
Škola je také zapojena v projektu Erasmus, kdy v loňském roce vycestovalo 10 žáků do Budapeště, kde na stáži pracovali v mnoha restauracích.
Žáci jsou umístěni na praxi např. v Hotelu Pod Zeleným dubem ve Starém Bohumíně nebo v Hraničním Zámku Chateau de Frontiere a mnoho dalších.
Samozřejmostí jsou i odborníci z praxe, kteří jsou zapojeni do výuky
V rámci výuky se používá v předmětu technologie přípravy pokrmů Kulinářské umění, v Hotelovém provozu Rezervační systém Previo, v účetnictví systém Pohoda.
Nesmí se zapomenout i na pedagogy. Pedagogové mají velké možnosti se vzdělávat – CBA, Kulinářské umění a mnoho dalších.
Vizí školy je škola pro všechny a je otevřena nejen pro Ukrajinské děti, kteří ve škole studují. Je radost vidět, kam se škola za pár let propracovala a má stále co nabízet.
DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE
*
DALŠÍ DOPLŃUJÍCÍ INFORMACE K POPSÁNÍ UVEDENÝCH POSTUPŮ:
*
HODNOTÍCI KRITÉRIA
Účast pedagogů na odborných stážích v ČR
Účast žáků na odborných stážích v zahraničí
Úspěchy žáků/studentů a pedagogů na odborných soutěžích
Absolvování odborných vzdělávacích kurzů
Kvalita vybavení školy
Zapojení odborníků z praxe do výuky
Členství a aktivní spolupráce s AHR ČR
Členství v dalších profesních organizacích a aktivní spolupráce s nimi
Podílení se na významných odborných akcích propagujících rozvoj oboru
Spolupráce s ubytovacími či gastronomickými zařízeními- propojení teorie s praxí
Kvalita vybavení odborných pracovišť školy
bavení odborných pracovišť školy
NOMINOVALA: Petra Koblížek, 731 414 249, 12.8.2023