Porota

Věra BAUEROVÁ

Člen komise

Je rodák z města Libochovic a vnučka manželů Mošničkových, kteří mají velkou tradici v oboru gastronomie. Vedli hotel v Libochovicích a jejich rukama prošli stovky kuchařů a číšníků.
Byli mistři svého oboru a dodnes je v Libochovicích velká základna jejich žáků, kterého je významným členem. Mnohé se od nich naučila včetně přípravy tradiční pokrmů jako je zvěřina a tradiční česká kuchyně s pevnými základy české gastronomie.
Na tuto tradici navázala před 25 lety, kdy se vyučila oborem kuchař – číšník a začala pracovat v gastronomii. Před 18 lety otevřela vlastní restauraci s velkou pokorou k této práci. Počala svou cestu poctivého řemesla v restauratérství a šla si svou trnitou cestou pokory a nestále učení a vzdělávání až dodnes.
Během této doby vystudovala obchodní akademii s maturitou a během dlouhých let tvrdé práce ve službách v gastronomii se vypracovala na ocenění Restauratér roku od Asociace hotelů a restaurací ČR, které jí bylo uděleno na základě letité profesní dráhy, poctivé práce. Je to pro ni velmi cenné uznání našimi předními odborníky. Podílí se na přípravách seminářů, kuchařských workshopů a show zejména v oblastech cestovního ruchu spojené s regionální potravinou na významných místech v našem kraji. Vlastní oprávnění výživového poradenství a v rámci této aktivity má projekt "Zdravě a chutně"v restauraci Pamplona, kterou provozuje. Je propagátor zdravých a odlehčených jídel s alternativními směry což má k dnešnímu dni stálé více příznivců i na malém městě. V současné době je 3 rokem členem rady AHR ČR a v rámci svých letitých zkušeností se snaží pomáhat nejen v asociaci, ale hlavně svým mladším kolegům.