Představení kandidátů

Adam Furthner

Hotel Zlatá hvězda**** Třeboň

OBLAST ŘÍZENÍ A ODPOVĚDNOSTI

Šéfkuchař Adam Furthner  již čtvrtým rokem úspěšně řídí a rozvíjí  gastronomické aktivity hotelu Zlatá hvězda**** Třeboň (samoobslužnou jídelnu "Bufet Na Rynku" s příklonem k regionálním specialitám a české gastronomii, hotelové snídaně, catering - zejména na třeboňském zámku, skupinové stravování včetně specializovaného dietního stravování pro hosty se zdravotně-lázeňskými potřebami, zajištění smluvního stravování pro několik firem v regionu, ...), zejména však v hotelové restauraci "Zdejší kuchyně", která je "výkladní skříní" hotelu přímo na hlavním třeboňském náměstí a ve které se Adam  může nejvíce profilovat a realizovat.

DŮVODY PRO NOMINACI KANDIDÁTA NA VÝROČNÍ CENU AHR ĆR

Adamovi se za dobu jeho působení podařilo ve zrekonstruovaných a zmodernizovaných prostorách Restaurace "Zdejší kuchyně" více než zdvouapůlnásobit roční obrat. Klíčem k úspěchu gastronomického projektu Restaurace Zdejší kuchyně se ukázaly tyto body:

- originální uchopení tématu tradiční jihočeské gastronomie, inspirace recepty z gastronomických knih a záznamů třeboňského archivu a jejich modifikace do současných podmínek

- rozšíření sortimentu o širší sortiment rybích specialit z místních ryb (kapří tataráček, sumčí hranolky, Zdejší rybí polévka z ryb třeboňské rybniční soustavy, okoun, candát, ...

- využití surovin od místních farmářů a drobných lokálních dodavatelů (mléčné výrobky z farmy Mláka, produkty ovocnářů ze Lhenic, lokální likéry, čerstvé ryby z třeboňských sádek ...

- od roku 2020 zapojení se do projektu Czech specials

- propagace destinace Jižní Čechy a regionu Třeboňsko spoluprací s destinační společností "Turistická oblast Třeboňsko"

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE

 "Chceme oslovit takového hosta, který se snaží utéct před všude přítomnou globalizací, před stejnou nabídkou jídel připravených ze stejných, všude dostupných surovin. Název restaurace „Zdejší kuchyně“ proto má vystihnout náš cíl: Nabídnout zde jídla i nápoje vyrobené dle místních receptů, a pokud to jen trochu jde, i z našich místních surovin. A věříme, že tím, že velká část našich hostů jsou rodiny s dětmi, nadchneme pro kvalitní gastronomii i novou generaci."

NOMINOVAL:

Karel Doubek, ředitel společnosti Adria-Neptun, spol. s r.o., Václavské náměstí 26, 110 00 Praha 1, tel. +420602499813, e-mail gm@adria.cz, dne 31. 8. 2022