Představení kandidátů


Jan Horký

Francouzská restaurace Obecního domu- bývalý šéfkuchař

OBLAST ŘÍZENÍ A ODPOVĚDNOSTI: šéfkuchař

Zdůvodnění návrhu: dlouhodobé působení v absolutní gastronomické špiččce nesčetné úspěchy na tuzemských i mezinárodních kuchařských soutěží inovátorský přístup k tradiční i moderní gastronomii kapitán národního kuchařského týmu.

Řekl o sobě:Narozen v Českých Budějovicích. Vystudoval hotelovou školu v Praze v hotelu International. Po studiu nastoupil do restaurací Rybí Trh a Flambée. Zároveň se již stal členem juniorského národního týmu, kde získával zkušenosti ze světa. V 21 letech jsem nastoupil jako šéfkuchař v restauraci Červená tabulka a dále působil v národním týmu. Po té jsem přestoupil do seniorského národního týmu kuchařů a cukrářů.S týmem jsem procestoval velikou část gastronomického světa. Singapore, Hong Kong, Chicago, New York, Indie, Evropa, Rusko, Ukrajina. Navštěvuji michelinské restaurace a snažím se neustále být napřed a vymýšlet nové věci, kterými oslovým mé hosty.Po té pracoval jako šéfkuchař restaurace Zlatá Praha hotelu Intercontinental. A zároveň se stal kapitánem národního týmu kuchařů a cukrářů české republiky , kterým jsem doposud.Po této zkušenosti jsem nastoupil jako šéfkuchař Francouzské a Plzeňské restaurace v Obecním domě.! Aktuálně se podílím na přípravě otevření nové zážitkové restaurace v Praze, kde budu šéfkuchař. V této době se připravujeme na kuchařskou Olympiádu , která je jednou za 4 roky v německém Erfurtu. Olympiády se účastní 36 zemí. Úspěchy: Podílel jsem se na přípravě menu při příležitosti návštěvy prince Eduarda v Mariánských lázních, Připravoval večeři pro Španělskou princeznu v Madridu, Sestavoval a vařil menu s týmem pro presidenta Obamu při návštěvě v Praze ,sestavoval menu pro presidentskou kancelář. Stáže a propagace české kuchyně v hotelu Lallit(Díllí), hotel Hyatt Hong Kong, hotel Intercontinental Madrid, Budova OSN v New Yorku, Český dům v Moskvě, Restaurace Pan Smetan v Jekatěrinburgu. Přednáším na kuchařských kurzech a vzdělávacích programech pro gastronomii. Jsem držitel dvou zlatých medailí Magdaleny Dobromily Rettigové za zásluhy v gastronomii. Účastnil jsem se projektu jako lektor pro rozvoj gastronomického oboru ve školách pod záštitou české hospodářské komory. S národním týmem již několik let propagujeme českou gastronomii ve světě při kuchařských soutěžích, kde své umění srovnáváme se zahraničními kuchaři a zároveň nabíráme nové vědomosti.. Jedenkrát jsem získal ocenění kuchař roku 2008 a 7 místo v anketě „Zlatý Kuchař“. Největší úspěch je má účast na kuchařské soutěži Catering cup , která je součástí nejvíce uznávané soutěže „Bocuse ´d or“ Zde jsme dostali ocenění od michelinských kuchařů za nejlepší pokrm, který byl součástí většího zadání v konkurenci 12ti kuchařských velmocí. Mým cílem je dále rozvíjet své znalosti a svůj um a tím i propagovat českou gastronomii ve světě a dokázat , že se vyrovnáme a myslím i předčíme světově uznávanější velmoci v gastronomii. A tím hlavně i naučit české zákazníky , aby stravovaní bylo kulturou národa

Navrhuje: Lukáš Limprecht