Představení kandidátů

Jan Wiesner

šéfkuchař

Oblast řízení a odpovědnosti : Profesionální šéfkuchař s více než 20ti letou praxí v oblasti hotelové gastronomie.Šéfkuchař hotelové Restaurace Esprit.

Důvody pro nominaci kandidáta na výroční cenu AHR ČR : Díky svým znalostem a zkušenostem vede tým svých kuchařů a poskytuje hotelovým hostům nezapomenutelné gurmánské zážitky a přináší novinky ze světa gastronomie. Je spoluautorem kuchařky Muži sobě. S Restaurací Esprit se pravidelně účastní akcí jako Grand Restaurant Festival či Polívková smršť. V Restauraci Esprit se pravidelně konají populární nedělní brunche, kterých se účastní i významné osobnosti z kulturního i politického dění. Do budoucna je naplánována kompletní rekonstrukce restaurace, na které se bude Jan Wiesner významně podílet.

Další doplňující informace: Jan Wiesner nejdříve sbíral zkušenosti v zahraničí, v Německu a Švýcarsku. V roce 1999 byl u otevření hotelu Prague Marriott, tehdy jako Demi Chef a v průběhu let, kdy v hotelu působil, byl povýšen až na pozici Junior Sous Chef. Po několika letech se rozhodl opustit Prahu a odcestoval do Anglie, kde působil na pozici zástupce šéfkuchaře v hotelu Renaissance Heathrow. V roce 2004 po svém návratu opět nastoupil jako Executive Sous Chef do hotelu Marriott. V hotelu Holiday Inn Prague Congress Centre působí na pozici šéfkuchaře již téměř dva roky.

Restaurant Esprit s letní zahradou se pod vedením šéfkuchaře Jana Wiesnera a jeho týmu stává vyhlášenou restaurací s tradiční českou i mezinárodní kuchyni v moderním pojetí. Ve své kuchyni využívá čerstvých sezónních surovin od prověřených dodavatelů. Hosté se mohou těšit na bohaté bufetové snídaně a výborné polední menu nejen pro obchodní schůzky. Večer mohou zakončit gurmánskou večeří.

Nominuje: Eva Konečná