Představení kandidátů

Jan Wiesner

šéfkuchař

Oblast řízení a odpovědnosti: Profesionální šéfkuchař s více než 20ti letou praxí v oblasti hotelové gastronomie.  Šéfkuchař hotelové restaurace Esprit.

Důvody pro nominaci kandidáta na výroční cenu AHR ČR: Díky svým znalostem a zkušenostem vede tým svých kuchařů a poskytuje hotelovým hostům nezapomenutelné gurmánské zážitky a novinky ze světa gastronomie. Je spoluautorem kuchařky Muži sobě. S restaurací Esprit se pravidelně účastní akcí jako Grand Restaurant Festival či Polívková smršť.

Další doplňující informace: Jan Wiesner nejdříve sbíral zkušenosti v zahraničí v Německu a Švýcarsku. V roce 1999 byl u otevření hotelu Prague Marriott, tehdy jako Demi Chef a v průběhu let, kdy v hotelu působil, byl povýšen až na pozici Junior Sous Chef. Po několika letech se rozhodl opustit Prahu a odcestoval do Anglie, kde působil na pozici zástupce šéfkuchaře v hotelu Renaissance Heathrow. V roce 2004 po svém návratu opět nastoupil jako Executive Sous Chef do hotelu Marriott. Nyní působí již rok a půl v Holiday Inn Prague Congress Centre jako šéfkuchař.

NOMINUJE: Eva Konečná