Představení kandidátů


Martin Jiskra

Majitel – manager, ekonom

Důvody pro nominaci kandidáta na výroční cenu AHR ČR:

Šéfkuchař a majitel restaurace . Jeden z nejlepších šéfkuchařů „starší“ a poctivé generace českých kuchařů. Prostě „gastronomický srdcař“ a novodobý „hostinský“ , který postavil restauraci od základního kamene. A ukázal… „že to prostě jde“ !

Restaurace u Jiskrů je příkladem lásky k řemeslu a ukázkou klasického rodinného podniku. Který byl vybudován a prosperuje v dnešní nelehké době. Během necelých dvou let provozu se restaurace pana Jiskry, kvalitou a precizností, dostala do povědomí nejenom v Píseckém kraji ale je o ní slyšet v celorepublikovém kontextu výborné gastronomie.

Další doplňující informace:

Pan Jiskra - vařil a zkušenosti sbíral na začátku kariéry v Čechách. Následně Švýcarsku, Rakousku, USA po návratu do republiky jako šéfkuchař Hotelu Fórum- Corinthia Tower, Auqa palace. Následně Anglie na postu šéfkuchaře dvou restaurací v oblasti Menšestru. V Čechách otevíral velkou českou restauraci s JLV. Působil též jako manager národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR. Vychoval několik generací gastronomických odborníků a šéfkuchařů, aktivně se zapojuje do propagace české gastronomie.

V roce 2016 prodal dům na okraji Prahy a koupil nemovitost v píseckém kraji. A to bývalý zájezdní hostinec, a ten byl v dezolátním stavu. Po dvou letech rekonstrukcí a zásadních stavebních úprav, otevřel klasickou restauraci z dob I. Republiky. A to se vším všudy ! v jedné části je restaurace, pár pokojů a další část, ta je soukromá … proto je restaurace klasickým rodinným podnikem který „jede“ 24 hodin a věnuje se mu celá„rodina“ !

Sortiment pokrmů a celé provedení restaurace vyjma moderně vybavené a prosklené kuchyně ! Připomíná a evokuje prvorepublikovou náladu a kvalitu Rakouska Uherska.

Během roku se restaurace se svojí kvalitou dostala do povědomí nejenom v Jižních Čechách ale je o ní slyšet i na druhé straně republiky.

Nominuje : Jiří Král