Představení kandidátů


Bc. Petr Berka

Manager

Oblast řízení a odpovědnosti:

Jako Manager restaurace má na starosti nejen chod vyhlášené restaurace, ale i penzionu a objektu ve kterém se konají společenské,kulturní akce a svatby. Jeho profesionální přístup k práci se dnes už vidí málokdy. Restaurace i služby jsou na vysoké úrovni a zvedají možnosti venkovské turistiky. Podnik je vyhledávanou lokalitou v širokém okolí i díky přístupu celého týmu, který Petr řídí.

Důvody pro nominaci kandidáta na výroční cenu AHR ČR:

Restaurace je součástí projektu Maurerův výběr a je velice dobře hodnocena. Je součástí myšlenky SLOW FOOD, tedy vaření z lokálních surovin a produktů.

Vystudoval nejprve tříletý učební obor číšník, pak  absolvoval hotelovou školu, obor hotelnictví a cestovní ruch, a následně začal v gastronomii pracovat. Zkušenosti sbíral v různých gastronomických provozech a na společenských akcích typu státních banketů a recepcí u nás i v zahraničí, na kterých se podílel buď organizačně, nebo popřípadě servisem. Před nástupem do Angusfarm Soběsuky.  několik let na plný úvazek učil na Hotelové škole v Plzni, kde částečně působí dodnes. Baví ho propojení praxe s profesionály a s žáky z hotelové školy a představování jim směr gastronomie a možnosti kterých mohou dosáhnout díky svému úsilí a zápalu do oboru.

Další doplňující informace:

Nejvíce je pro něj potěšující pozitivní recenze od hostů, kteří od nich odcházejí. Negativní recenze je pro něj motivující k tomu, abych neusnul na vavřínech a služby posunul ve spolupráci s kolegy o krok dále. Nejdůležitější je pro něj rodina, majitelé restaurace a tým lidí s kterými pracuje, jak ve škole, tak i v restauraci, protože bez nich by to nikdy nešlo dělat tak, jak ho to naplňuje a baví.

NOMINUJE: Ing. Radovan Sochor