Představení kandidátů

Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o.

Most

Zdůvodnění návrhu: Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o. byla založena v roce 1994. Od doby založení vychovala mnoho odborníků působících v České republice i zahraničí. Škola nabízí čtyřletý obor hotelnictví zakončený maturitní zkouškou. Při realizaci výuky je kladen mimořádný důraz na samostatné procvičování jazykových a odborných znalostí. Žáci se podle daných podmínek zúčastňují studií a stáží na Maltě, Kypru, v Portugalsku, Německu, Rakousku, Itálii, Španělsku, Řecku, Švýcarsku a v dalších státech. Žáci mají možnost kromě povinné výuky angličtiny a němčiny studovat italštinu a ruštinu formou kroužků.

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE: Účast žáků/studentů na odborných stážích v zahraničí: Škola se zaměřuje zejména na zahraniční praxe a stáže. Během jednoho školního roku a letních prázdnin vyjíždí 120-150 žáků na zahraniční praxi napříč Evropou. Mezi nejvýznamnější státy patří Německo, Kypr, Řecko, Malta, Francie a Švýcarsko. Nejvzdálenější destinací je rodinný podnik propagující českou gastronomii v San Antoniu v USA, kam vyjíždí jak žáci, tak vyučující odborných předmětů. Žáci mají možnost praxe v michelinských restauracích v zahraničí. Mezi nejznámější patří dvouhvězdičková restaurace Paloma ve Francii. Účast pedagogů na odborných stážích v zahraničí: Učitelé odborných předmětů jsou velice aktivní nejen v pedagogické práci, ale i ve vlastním sebevzdělávání a prohlubování svých odborných gastronomických znalostí. Odborné předměty zaštituje vedoucí odborných předmětů Ing. Roman Sejval spolu s kolegy Bc. Milošem Bednářem, Bc. Lukášem Maříkem a Bc. Brigitou Švecovou. (Jejich CV a přehled odborné praxe jsou na www.bukaschool.cz.) Osobně jsem měl možnost navštívit přední vzdělávací instituce a odborné hotelové školy v Rakousku, Holandsku, Švýcarku, Finsku, Litvě ale také navštívit CIA – Culinary Institut of America v USA. Ing .Roman Sejval – odborné stáže 2017 Francie, Paloma, 2 hvězdy Michelin, kuchař 2016 USA, San Antonio, kuchař 2014 Švýcarsko, TriBeCa Restaruant, Romanshorn, pracovní pozice kuchař 2013 Švýcarsko, TriBeCa Restaruant, Romanshorn, pracovní pozice kuchař 2011 Švýcarsko, Morosany hotel Davos, 4*, pracovní pozice kuchař 2010 Portugalsko, hotely Pousadas 4*, pracovní pozice kuchař 2009 Kypr, Amathus hotel 5*, pracovní pozice cukrář 2008 Německo, Steigenberger Grandhotel Petersberg 5*, pozice cukrář 2007 Malta, Hotel Kempinski GOZO 5*, pracovní pozice kuchař 2006 Malta, Hotel Kempinski GOZO 5*, pracovní pozice kuchař 2005 Malta, Hotel Kempinski GOZO 5*, pracovní pozice kuchař 2001 Itálie, Bracciano, Hotel Alfredo 4*, pracovní pozice kuchař Úspěchy žáků/studentů a pedagogů na odborných soutěžích: Škola se aktivně zapojuje do soutěží pořádaných odbornými asociacemi. Největšího úspěchu dosahuje na soutěži Gastrojunior Brno – Bidfood CUP kde patří mezi nejúspěšnější školy v České republice. Za poslední roky se nám podařilo vyhrát tyto kategorie: Nowaco Gastro – Junior Finále ČR – Brno 2017 Josef Stružik, kuchař Zlatý diplom 2. místo Pořadí škol v ČR, SHŠ Bukaschool Most 1. místo Gastro Hradec 2016 Kateřina Sedláková, cukrář skulptura, 3. místo Nowaco Gastro – Junior Finále ČR – Brno 2016 Jan Vybíral, kuchař Zlatý diplom 1. místo Pořadí škol v ČR, SHŠ Bukaschool Most 3. místo Nowaco Gastro Junior – Praha 2015 Jan Vybíral, kuchař Zlatý diplom 1. místo Tomáš Horký, Zlatý diplom 3. Místo Nowaco Gastro – Junior Finále ČR – Brno 2015 Jan Vybíral, kuchař Zlatý diplom 2. místo Pořadí škol v ČR SHŠ Bukaschool Most (3x zlatá medaile) 1. místo Nowaco Gastro – Junior Finále ČR – Brno 2014 Jan Horák, kuchař Zlatý diplom 1. místo Pořadí škol v ČR SHŠ Bukaschool Most (3x zlatá medaile) 1. místo Absolvování odborných vzdělávacích kurzů: Žáci během studia absolvují řadu certifikovaných odborných kurzů pod vedením zkušených lektorů: kurz vyřezávání ovoce a zeleniny (carving), sommeliérský kurz, barmanský kurz, kurz studené kuchyně, kurz modelování z karamelu, baristický kurz (kurz kávy), kurz čokolády, kurz sushi, kurz asijské kuchyně Kvalita vybavení školy: Škola je nadstandardně vybavena pro výuku odborných předmětů. K dispozici máme cvičnou laboratorní kuchyni a učebnu stolničení. Více na https://www.youtube.com/watch?v=66ty7mrFNyk Členství v dalších profesních organizacích a aktivní spolupráce s nimi: Soukromá hotelová škola je aktivním členem AKC - Asociace kuchařů a cukrářů ČR, CBA – České barmanské asociace, AHR – Asociace hotelů a restaurací ČR a Asociací číšníků ČR Ing. Roman Sejval – člen představenstva AKC ČR, od roku 2009 Bc. Miloš Bednář – člen představenstva AČČR Spolupráce s ubytovacími či gastronomickými zařízeními propojení teorie s praxí: Škola aktivně spolupracuje s cateringovou firmou Zátiší a s hotelem InterContinental. Za školní rok tak připravíme více jak padesát významných akcí v Praze a okolí. Škola je také zapojena do aktivit v gastrostudiu s firmou Bidfood (dříve Bidvest) a účastní se spousty gastronomických akcí – Bidvest tour, Food festival v Litoměřicích, mezinárodních soutěží Global Chef Chalange. Veškeré tyto aktivity provádíme na vysoké odborné úrovni, což potvrzuje Zdeněk Pohlreich, který se stal tváří naší školy.

Navrhuje: Ing. Roman Sejval