DŮVODY PRO NOMINACI ŠKOLY NA VÝROČNÍ CENU AHR ĆR
Škola dlouhodobě splňuje daná kritéria a je opakovaně oceňována za vysokou kvalitu vzdělávání v oboru gastronomie. Na trhu vzdělávání patří škola mezi vyhledávané a odbornou veřejností doporučované instituce. V tuto chvíli má škola nejlepší odborné vybavení v ČR. Praktická příprava žáků probíhá v reálném prostředí vybraných gastronomických provozů pod vedením zkušených učitelů odborného výcviku, kteří vzájemně sdílejí nejnovější poznatky v oboru a předávají je žákům.
DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE
Kvalita poskytované výuky – nově propracované Školní vzdělávací programy – posílení návaznosti praktického procvičení teoretických znalostí
- Škola se věnuje každému žákovi a aktivně podporuje jejich zájem o zvolený gastronomický obor – nadaní žáci dosahují s podporou školy vynikajících výsledků.
- Výuka podle Kulinářského umění.
- Organizování pravidelných odborných klubů přístupných pro všechny žáky školy.
- Rozsáhlý kvalifikovaný pedagogický sbor pro výuku odborných předmětů.
- Škola vyučuje pouze gastronomické obory – odpovídá tomu vybavení školy i kvalita a množství odborníků.
- Škola dosahuje výborných úspěchů v celorepublikových soutěžích.
- Škola spolupracuje s vyhlášenými odborníky v gastronomii.
- Spolupráce s profesními cechy – asociacemi.
- Propagace gastronomie a gastronomických oborů v základních školách ve spolupráci s Hospodářskou komorou ČR.
DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE K POPSÁNÍ UVEDENÝCH POSTUPŮ
Spolupráce v zahraničí je v posledních letech přerušena z důvodu pandemie Covid-19. Plánujeme ji i nadále rozvíjet.
HODNOTÍCI KRITÉRIA
Účast žáků/studentů na odborných stážích v zahraničí
Účast pedagogů na odborných stážích v ČR
Účast pedagogů na odborných stážích v zahraničí
Úspěchy žáků/studentů a pedagogů na odborných soutěžích
Absolvování odborných vzdělávacích kurzů
Kvalita vybavení školy
Zapojení odborníků z praxe do výuky
Členství a aktivní spolupráce s AHR ČR
Členství v dalších profesních organizacích a aktivní spolupráce s nimi
Podílení se na významných odborných akcích propagujících rozvoj oboru
Práce s projekty ESF a výzkumná činnost
Spolupráce s ubytovacími či gastronomickými zařízeními – propojení teorie s praxí
Kvalita vybavení odborných pracovišť školy
NOMINOVALA: Kateřina Mrvová, 725 449 550, MrvovaK@souukrbu.cz; 23. 6. 2022