DŮVODY PRO NOMINACI ŠKOLY NA VÝROČNÍ CENU AHR ČR
Škola je aktivním členem AHR, zástupce školy se vždy účastní jejích aktivit – roadshow, krajských sekcí. Odborní učitelé sledují různá jednání AHR, zejména v oblasti cestovního ruchu – Czech Tourism, aktivně se se žáky zapojují do příprav a následně i náslechů přednášek na Travelconu konaného v Českých Budějovicích. Škola se se žáky zapojila do Kulinářského umění, změnila ve výuce oboru kuchař, kuchař-číšník, gastronomie tematické plány, kdy každý žák má svou licenci /p. Roith/. Spolupracuje s dalšími odborníky z oblasti gastronomie - p. Zdeněk Křížek, p. Martin Svatek, zapojuje žáky do KU akademie pro talentované žáky, nominuje žáky do soutěže YOUNG CHEF. V letošním roce dosáhli žáci velkých úspěchů, kdy se do nominačního kola probojovali 2 žáci a ve finále na Makro Bocuse d´Or byli vyhlášeni a obsadili 1. a 2. místo. Zároveň se žáci školy účastnili i dalších soutěží v oboru kuchař, např. SOLLERTIA, AUSTERLITZ GASTROFORM, také v oboru barman - např. Junior Cocktail Competition - JOHNNIE WALKER COCKTAIL COMPETITTION 2023 a CAPTAIN MORGAN FLAIR COMPETITION 2023 v Brně a dalších aktivit např. v oblasti čepování piva /Budvar pivní universita, Plzeňský Prazdroj/.