Představení kandidátů


Střední škola gastronomie

DŮVODY PRO NOMINACI ŠKOLY NA CENY AHR ČR

Škola dlouhodobě splňuje kritéria pro udělení ocenění AHR ČR a je opakovaně oceňována za vysokou kvalitu vzdělávání v oboru gastronomie AKC ČR, HK ČR a dalšími profesními organizacemi. Hlavním důvodem nominace je dlouhodobá soustavná práce na poskytování kvalitního vzdělávání, motivaci žáků k zájmu o vybraný obor a úspěšná práce s nadanými žáky školy. Jedním z důvodů nominace školy v tomto roce je dosažení mnoha mimořádných úspěchů v prestižních soutěžích ČR i v zahraničí. Na trhu vzdělávání patří škola mezi vyhledávané a odbornou veřejností doporučované instituce. V tuto chvíli patříme mezi nejlépe vybavené školy pro výuku gastronomie v ČR. Praktická příprava žáků probíhá v reálném prostředí vybraných gastronomických provozů pod vedením zkušených učitelů odborného výcviku, kteří vzájemně sdílejí nejnovější poznatky v oboru a předávají je žákům. Ocenění Škola roku od AHR ČR považujeme za důležité a prestižní ocenění, o které opakovaně usilujeme.

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE

  • Individuální přístup ke každému žákovi, aktivní podpora žáků v zájmu o zvolený gastronomický obor – nadaní žáci dosahují s podporou školy vynikajících výsledků. 
  • Výuka podle Kulinářského umění.
  • Organizování pravidelných odborných klubů přístupných pro všechny žáky školy.
  • Škola vyučuje pouze gastronomické obory – odpovídá tomu vybavení školy i kvalita a personální zajištění výuky množstvím kvalifikovaných odborníků.
  • Škola v posledním období výrazně zintenzivnila zahraniční spolupráci – ve školním roce 2024-25 se mimo obvyklé aktivity s partnerskými školami žáci zúčastnili třech soutěží pořádaných v zahraničí – dvě z toho vyhráli; pět učitelů odborných předmětů a odborného výcviku vycestovalo v rámci projektu Erasmus + na týdenní stáž do Německa. V rámci získaného projektu Erasmus + plánujeme v příštím školním roce četné vycestování žáků a učitelů na různé mobility do Španělska, Německa a Irska.

NOMINOVALA: 

Kateřina Mrvová