Představení kandidátů

Tomáš Petráň

F&B manager, šéfkuchař

Oblast řízení a odpovědnosti:

Tomáš Petráň samostatně a kompetentně řídí úsek gastronomie, přičemž dokáže zkombinovat motivovanost kolektivu, ekonomický výsledek, hospodárnost a pořádek ve skladové evidenci, a ještě přicházet s novými nápady. Kromě vyhlášených čápů s mákem rád experimentuje zejména s asijskou kuchyní, a jeho kulinářské inspirace se momentálně (rok 2020) odvíjejí od tradičních chutí afrického kontinentu. Díky němu hosté měli možnost ochutnat mokli, čin čin, kati kati nebo fufu.

Hlavním úkolem jeho týmu je zajistit celodenní gastronomii od bufetových snídaní, přes polední menu a večerní ala carte nabídku. V sezoně navíc večerní bufety a také svatební hostiny a stravování pro eventy. Nezřídka se stává, že se souběžně vydává jídlo na třech či čtyřech místech, a on tomu dokáže velet a zvládnout to s potřebnou kvalitou a chutí připravovaných pokrmů.

Důvody pro nominaci kandidáta na výroční cenu AHR ČR:

Tomáš Petráň vede hotelové restaurace a cateringový tým na Zámku Loučeň od roku 2016. Přišel sem se zkušenostmi z prestižních pražských hotelů a vizí budovat dobrou gastronomii také na vesnici pro všechny, kteří Zámek Loučeň navštíví, neboť k dobrému zážitku patří zcela jistě i dobré jídlo. Jelikož Zámek Loučeň patří mezi 10 nejnavštěvovanějších památkových objektů, je zde rozsah gastronomických služeb široký, od hotelové restaurace přes catering pro eventy a svatby, až po samoobslužné koncepty, vaření v přírodě, street food při zámeckých slavnostech a piknikové koše.

Tomáš je skutečným leaderem svého týmu, který dokázal udržet i v době uzavření hotelu na jaře 2020. Doba bez provozu byla využita k tomu, aby se zrekonstruovaly interiéry restaurací, vytvořilo nové a kvalitní zázemí pro personál. Vlastnoručně také založili v době volna novou zeleninovou zahrádku, kde kromě bylinek pěstuje rajčata, cukety, papriky, dýně a patizóny, které se tak čerstvé dostávají okamžitě na stůl, či do bufetu. Hosté, kteří se na Loučeň vracejí, mu skládají pochvalné komplimenty.


Další doplňující informace:

Bez Tomáše Petráně by loučeňský zámecký hotel Maxmilián Lifestyle Resort nebyl tím, čím je, protože on je tím pevným bodem, okolo kterého „se vše točí“. Aktuálně na podzim a zimu připravuje koncepty room servisu a bezkontaktní obsluhy, aby se i v této nelehké době udržela práce a také komfort pro zákazníky.

Tomášovou oporou je kromě jeho týmu a vedení společnosti také jeho rodina. Je otcem tří dospělých dětí a pozorným manželem své ženy Daniely, se kterou letos slaví kulaté výročí.

NOMINUJE: Andrea Růžičková