Představení kandidátů

Vojtěch Beseda

šéfkuchař

Oblast řízení a odpovědnosti:

Má na starosti celou kuchyň. 7 kuchařů a 3 pomocné síly a také úzce spolupracuje a rozhoduje o baru a servisu.
Objednávky zboží, modernizace kuchyně, sestavování jídelníčku 4x ročně a 2x měsíčně speciální nabídky dle dostupnosti surovin. Založení zahrádky s bylinkami, drobným ovocem a zeleninou.
Úzký kontakt s klienty při organizování eventů na Zámečku. Úzká spolupráce - každodenní spolupráce s majitelkou Zámečku Petrovice.

Důvody pro nominaci kandidáta na výroční cenu AHR ČR:

Vojtěch u nás pracuje už od roku 2013. Začal na pozici kuchař a postupně se pod dvěmi šéfkuchaři posunul přes pozici sous chef až na šéfkuchaře samotného. Jeho podřízení si ho váží za přátelský přístup a hlavně za to, že jim pomáhá, zaskakuje a vaří, oproti jiným šéfkuchařům, kteří pouze sestavují menu. U nás se na sestavení menu podílí celý tým, díky Vojty.
Od června z vlastní iniciativy pomáhá paní majitelce rozjet další restauraci Vanilla Karviná, kterou se snaží rozhýbat po 30 letech stagnace. Je to dříč, který si ocenění.

Řekli o něm:

Vojtěch Beseda, šéfkuchař Zámečku Petrovice, se narodil v Havířově, je mu 32 let. Miluje jídlo a jeho přípravu už od dětství. Vystudoval hotelovou školu. Svou profesní praxi začal v restauraci Maze Gordona Ramseyho hotelu Hilton Prague Old Town. Ruch velkého města mu nepřirostl k srdci, proto se po čase vrátil zpět do Havířova a stal se šéfkuchařem restaurace ve Společenském domě Lázní Darkov v Karviné.

Další praxi získal jako šéfkuchař restaurace Golf Resortu v Ropici a na zahraničních stážích v 5* Hotelu Meliton Porto Carras Grant Resort a také v 4* Hotelu Yaliscari Palace v Řecku. 

Na Zámečku v Petrovicích pracuje od roku 2013, kde si postupně prošel všemi pozicemi v kuchyni. Díky tomu umí svůj tým dokonale vést a zná všechny jejich potřeby. Svou pozici bere velmi zodpovědně a uvědomuje si, že to není jen o samotném vaření. Je to o týmu lidí, kterému se snaží být dobrým šéfem. Souhra v kuchyni je velmi důležitá.

Nejraději vaří klasickou českou kuchyni, kterou spojuje s moderními světovými trendy. Samozřejmostí v kuchyni Vojty jsou i čerstvé regionální a sezonní potraviny, které se snaží spotřebovat šetrným, zdravým způsobem s minimálním odpadem. 

Přestože letošní rok je pro nás všechny jiný a složitý, snažíme se na Zámečku zachovat pro naše hosty ten nejlepší servis. A když už jsme museli Zámeček uzavřít, šéfkuchař Vojtěch Beseda se rozhodl hostům přiblížit své vaření prostřednictvím videí na sociálních sítích, které okomentoval: “Rád jsem předvedl přípravu naší velmi oblíbené kulajdy. Byl jsem překvapen zájmem, který video mělo. Jsem rád, že mohu dělat radost ostatním tím, co mě baví.“ Řekl Vojtěch

NOMINUJE: Michaela Smyčková