Představení kandidátů

David Viktorin

Šéfkuchař restaurantu Chateau Petit

OBLAST ŘÍZENÍ A ODPOVĚDNOSTI

Restaurant Chateau Petit je již druhou restaurací v hotelovém resortu 4* Superior Chateau De Frontiere / Hraniční zámeček, který se nachází v srdci Lednicko-valtického areálu. Hotelový resort dopřává svým hostům opravdový relax prostřednictvím rozmanité krajiny i moderního wellness, ale zároveň je hýčká hned dvěma významnými gastronomickými podniky.

David Viktorin, je šéfkuchař jedné z těchto restaurací, a to hotelového à la carte Restaurantu Chateau Petit. Je odpovědný za chod restaurace, její personální obsazení, skladbu menu i cenotvorbu. Do jeho kompetencí spadají i další úkoly, které s provozem úzce souvisí, a to je výběr dodavatelů, péče o vlastní zahradu, ale i naparametrování nové kuchyně, design nádobí, návrh loga a spolupodílení se na správě sociálních sítí. V první řadě je to však geniální kuchař, který se nebojí experimentovat, pracovat s místními surovinami a skloubit jednotlivé chutě tak, aby k sobě skvěle pasovaly.

DŮVODY PRO NOMINACI KANDIDÁTA NA VÝROČNÍ CENU AHR ĆR

David Viktorin je srdcař a svou práci dělá s láskou a úsměvem sobě vlastním. Nezná důvod, proč říct ne, vždy hledá způsob, jak říct ano. Tuto cennou vlastnost má jen málokdo, a i proto si jeho osobnosti velmi vážíme. Jako šéf je velmi oblíbený a pracovat s ním v týmu je velmi pohodová a příjemná zkušenost.

David pochází z Brna a celý svůj profesní život byl s tímto městem spjatý. Vždy pracoval v nejvyhlášenějších brněnských podnicích a ovlivňoval vývoj místní gastronomie. V hotelovém resortu se objevil v roce 2017, kdy kývl na nabídku šéfovat vlastní kuchyni situované do srdce malebné krajiny Lednicko-Valtického areálu. A protože je jižní Morava ohromující, plně si tu užívá kreativitu a práci s lokálními surovinami, kterých je v blízkém okolí nepřeberná spousta. Pod jeho taktovkou vznikají neuvěřitelné kousky, jako jsou přírodní sirupy, džemy, fermentovaná zelenina, domácí pečivo, a především vlastní uzeniny od tradičního lovečáku po exkluzivní sušené guanciale či hovězí Basturmu.

Složení jeho menu nabízí pestrou paletu pečlivě připravených jídel, přičemž nabídka jednotlivých pokrmů se mění v závislosti na dostupnosti čerstvých lokálních surovin.

DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE

David má tah na bránu a drží vysoký standard celého týmu. V jeho restauraci si doslova vychutnáte každičké sousto. Je autorem mnoha jedinečných receptů a na jeho vyhlášený tatarák s uzeným vejcem nebo větrník s makovým prachem se sjíždějí gurmáni z celé republiky. I tak je stále velmi otevřený jakékoliv nové zkušenosti, která jeho či jeho tým posune zase o kousek dál. Nebojí se experimentovat, s ledovým klidem připraví raut pro tisícovku lidí, stoupne si před kameru se Zdeňkem Pohlreichem či uspořádá tematickou akci s využitím exkluzivních surovin jako jsou ústřice, foie grais či kompletní menu ze vzácného bílého lanýže.

NOMINOVAL: Jiří Zahradníček, tel. +420 602 731 717, email: zahradnicek@chteaudefrontiere.com