Představení kandidátů


Michal Pšenička

Šéfkuchař

Oblast řízení a odpovědnosti:

Vedení a řízení známé kuchyně Café Imperial, odpovědnost za kvalitu jídla, za personál a v neposlední řadě za nákupy kvalitních potravin a Food Cost.

Důvody pro nominaci kandidáta na výroční cenu AHR ČR:

Talentovaný Executive Chef.

Vaří již od dětství, obor kuchař pro něj tedy byl jasnou volbou. Pouhých několik let praxe stačilo, aby mohl být v roce 2003 přijat do již tehdy renomované restaurace Alcron v hotelu Radisson Blu Praha, kde pod vedením šéfkuchaře Jiřího Štifta získal neocenitelné zkušenosti. Od roku 2005 strávil 2 roky
za Atlantikem v hotelu Marriot Beach Resort na Kajmanských ostrovech jako Chef Tournant. Zdeněk Pohlreich si našeho nesmírně pracovitého kolegu nenechal uniknout a tak mu byla v roce 2007 dána příležitost podílet se na otevření Café Imperial, na jehož nynější pověsti má obrovskou zásluhu. Po deseti letech od otevření Café Imperial dostal Michal Pšenička pětiprocentní podíl této firmy.


Další doplňující informace:

Michal Pšenička je neskutečně pracovitý, usměvavý a komunikativní. Svou lidskostí dokazuje i to, že v jeho týmu jsou kolegové, kteří při jeho boku stojí již od otevření Café Imperial. Byl spoluautorem několika knih. Pro jeho preciznost a lásku k vaření se hosté velice rádi vracejí o vychutnávají si opravdu skvělou kuchyni. Své dovednosti a um předává dál celému týmu a studentům, kteří pod jeho vedením získávají tu nejlepší praxi a školu gastronomie.

Nominuje: Barbora Pauerová