DŮVODY PRO NOMINACI ŠKOLY NA VÝROČNÍ CENU AHR ČR
Škola se intenzivně, dlouhodobě a kvalitně stará o výchovu a vzdělávání žáků v gastronomických oborech. Škola se po vedením pana Mgr. Úředníčka stala lídrem ve vzdělávání nových gastronomů, což dokládá stále se zvyšující zájem o studium na této škole (během 5 let nárůst o 150 žáků). Za poslední dobu škola získala několik ocenění, např. 2. místo v projektu Studuj gastro a Zlínský kraj školu a odborní partneři ocenili jako nejvíce rozvíjející školu v regionu. Žáci školy se opakovaně úspěšně účastní odborných soutěží po celé ČR a SR, kde se umísťují na medailových příčkách.
Škola průběžně rozvíjí a zkvalitňuje odborné studijní obory. Velký důraz klade na podporu žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Za posledních 5 let také došlo k výraznému zkvalitnění technického zázemí školy.
Žáci školy praktikují v nejlepších hotelech Zlínského kraje. Škola podporuje řadu sociálních partnerů (např. Alzheimer Home Zlín, Domovy seniorů atd.)
DALŠÍ DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE
Škola spolupracuje s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně.
DALŠÍ DOPLŃUJÍCÍ INFORMACE K POPSÁNÍ UVEDENÝCH POSTUPŮ:
Škola pravidelně vysílá žáky a pedagogy na odborné stáže a vzdělávání do zahraničí (Polsko, Itálie, Slovensko, Rakousko) a v ČR. Kvalita školy je na vysoké úrovni a je dále rozvíjena. Škola spolupracuje v rámci výuky s řadou významných odborníků jak z celé ČR, tak ze zahraničí. Taktéž se zapojuje do významných aktivit, které pořádá Zlínský kraj. Při své činnosti využívá nabídku grantů a dotace z národních i mezinárodních fondů.
HODNOTÍCI KRITÉRIA
Účast žáků/studentů na odborných stážích v zahraničí
Účast pedagogů na odborných stážích v ČR
Účast pedagogů na odborných stážích v zahraničí
Úspěchy žáků/studentů a pedagogů na odborných soutěžích
Absolvování odborných vzdělávacích kurzů
Kvalita vybavení školy
Zapojení odborníků z praxe do výuky
Členství a aktivní spolupráce s AHR ČR
Členství v dalších profesních organizacích a aktivní spolupráce s nimi
Podílení se na významných odborných akcích propagujících rozvoj oboru
Práce s projekty ESF a výzkumná činnost
Spolupráce s ubytovacími či gastronomickými zařízeními- propojení teorie s praxí
Kvalita vybavení odborných pracovišť školy
NOMINOVAL: Ing. Miroslav Procházka, +420 725532651, 21.6.2023